Doctorand în domeniul Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa”, Iaşi
Master, specializarea Nutriţie şi Dietetică Profilactică şi Curativă, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa”, Iaşi
Licenţă, specializarea Nutriţie şi Dietetică, Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea ,,Ştefan cel Mare”, Suceava
Program de formare psihopedagogică nivelul II (de aprofundare), Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea ,,Ştefan cel Mare”, Suceava
Program de prefecţionare pentru ocupaţia de formator
Program de formare psihopedagogică nivelul I (de iniţiere), Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea ,,Ştefan cel Mare”, Suceava
ACTIVITATE DIDACTICĂ
2018-prezent Asistent universitar, Departamentul de Ştiinţe Biomedicale, Facultatea de Medicină şi Ştiinţe Biologice, Universitatea ,,Ştefan cel Mare”, Suceava
ACTIVITATE CLINICĂ
2022-prezent Nutriţionist Dietetician autorizat, Cabinet de Nutriţie şi Dietetică, Centrul Medical Fălticeni
Asistent de cercetare în medicină în cadrul proiectul PN-III-P2-2.1-SOL-2020-0142, Secventierea genomului SARS-COV-2 si analiza filogentica a tulpinilor circulante in Romania -12SOL/2020, 2020-2021, 3000000 LEI.
Asistent de cercetare în medicină în cadrul proiectul 2SOFT/4.1/56, Personalized prevention tools in obesity and diabetes – a joint Romanian-Ukrainian programme of health education – PrePOD, € 329200
Asistent de cercetare în medicină în cadrul proiectul POC/61/1/2/105065, POC-A. 1-A.1.1.4- E -2015, P_37_758, 120/16.09.2016. Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controul diabetului de TIP 2 microDIAB, 2016-2021, 8993592 LEI
Laborant în ocrotirea sănătăţii în cadrul proiectul POC/61/1/2/105065, POC-A. 1-A.1.1.4- E -2015, P_37_758, 120/16.09.2016. Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controul diabetului de TIP 2 microDIAB, 2016-2021, 8993592 LEI
DISCIPLINE PREDATE
Bazele nutriţiei
Evaluare nutriţională
Dietoterapia și particularități de îngrijire în boli de metabolism, nutriționale și obezitate
Dietoterapie și particularități de îngrijire în patologia medicinei interne (digestiv, cardiovascular, renal)
Nutriție și dietetică
DOMENII DE CERCETARE
Examinarea efectelor unor tulpinilor specifice de probiotice în controlul diabetului zaharat de tip 2
Determinarea efectului tulpinilor specifice de probiotice asupra semnalelor intestinale care modulează diabetul zaharat de tip 2
Identificarea şi analiza patternurilor alimentare în bolile cronice netransmisibile
ARTICOLE ȘTIINȚIFICE
Iatcu, A Steen, M Covasa – Gut Microbiota and Complications of Type-2 Diabetes, Nutrients, 2021;
CO Iatcu, L Cosman, M Dimian, M Covasa – Dietary Patterns in Type-2 Diabetic Patients from Norheastern Romania , 2019 E-Health and Bioengineering Conference (EHB), 2019;
CO Iatcu – The Association Between Body Mass Index, Self-Esteem Attitude And Academic Performance.Acta Medica Marisiensis, 63, 2017;
Iatcu C., Geman O. – The Nutritional Behavior Among Students From The Department Of Health And Human Development, The Bukovinian International Medical Congress; (BIMCO), 2016;
Iatcu C. – Personalized Diet System For Cancer Patients, The Bukovinian International Medical Congress; (BIMCO), 2016;
CO Iatcu – Efectele Statusului Ponderal Și Ale Comportamentului Alimentar Asupra Performanțelor Școlare, Jurnalul medical de Bucovina, vol. II, nr. 3, 2016.
BREVETE DE INVENȚIE
Brevet de invenție – Dabija Adriana, Covaşă Mihai, Lobiuc Andrei, Iaţcu Camelia Oana, Avătămăniței Sebastian-Andrei, ,,Iaurt funcţional cu indice glicemic redus, şi procedeu de obţinere a acestuia”, Oficiul De Stat Pentru Invenţii Şi Mărci, Buletinul Oficial De Proprietate Industrială, Buletinul Oficial De Proprietate Industrială, Nr. 8/2020;
Brevet de invenție – Dabija Adriana, Covaşă Mihai, Lobiuc Andrei, Iaţcu Camelia Oana, Avătămăniței Sebastian-Andrei, ,,Iaurt hipocaloric și hipoglicemic, şi procedeu de obţinere a acestuia”, Oficiul De Stat Pentru Invenţii Şi Mărci, Buletinul Oficial De Proprietate Industrială, Buletinul Oficial De Proprietate Industrială, Nr. 8/2020.
MEMBRU ÎN ASOCIAȚII PROFESIONALE
Vicepreşedinte al Colegiului Dieteticienilor din România, filiala Suceava
Membru fondator al Asociației Dieteticienilor din Bucovina