Infrastructură pentru educația pentru sănătate
Infrastructură pentru educația pentru sănătate
În baza Ordinului Ministerului Sănătății nr. 2345/13.07.2023, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava beneficiază de utilizarea unui număr de 9 secții clinice din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, ca bază materială clinică, cu toată infrastructura asociată.
Secții clinice:
- Secția Clinică Nefrologie
- Secția Clinică Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice
- Secția Clinică Reumatologie
- Secția Clinică Chirurgie și Ortopedie Pediatrică
- Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală
- Secția Clinică Chirurgie Generală
- Secția Clinică Pediatrie
- Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie
- Laborator Clinic BK și Biologie Moleculară
Facultatea de Medicină și Științe Biologice are contracte pentru efectuarea stagiilor practice și clinice, cu un numar de:
5Contracte AMG24Contracte BFKT6Contracte ND27Contracte TD6Contracte NRMElectroterapie
Măsurare și evaluare motrică
Bazin de înot
Recuperare în medicina sportivă
Cazare
Cazare
Cazarea studenţilor se face în căminele din campusul universităţii care beneficiază în prezent de o capacitate maximă de peste 1.100 de locuri distribuite în cele 5 cămine studenţeşti existente şi funcţionale. Toate cele 5 cămine sunt cel puțin la standardul unui hotel de două stele. În fiecare cămin sunt amenajate oficii pentru prepararea hranei şi pentru spălat/călcat rufe; căminele beneficiază de internet şi cablu TV.
Acţiunea de cazare se desfăşoară în două etape:
Etapa I
Se desfăşoară în lunile iunie-iulie, când se depun la secretariat cererile de cazare de către studenţii anilor II-V, inclusiv de către familişti, iar în baza tabelelor emise de decanatele facultăţilor respective se emit, de către şeful de serviciu cămine-cantină, dispoziţiile de cazare.
În dispoziţia de cazare se va nominaliza căminul şi camera în care va locui studentul în anul universitar următor. În măsura posibilităţilor, se recomandă menţinerea căminului şi camerei în care a locuit studentul în anul universitar anterior. Decanatul facultăţiii va analiza posibilităţile de cazare pentru studenţii din anul I şi va informa în acest sens, candidaţii la concursul de admitere.
Etapa a-II-a
Se desfăşoară cu cel mult 5 zile înainte de începerea anului universitar. În această etapă se încheie cu administratorul un contract de închiriere, în care se vor stabili obligaţiile şi drepturile părţilor semnatare, iar pe baza chitanţei de plată a tarifului de cazare, a chitanţei de plată a fondului de garanţie şi a cartelei de masă se va elibera legitimaţia de cămin şi apoi cazarmamentul.
Valoarea garanţiei ce se percepe de la fiecare student va fi stabilită de Senat şi va fi achitată, în contra chitanţă, în momentul cazării, după care se va elibera repartiţia.
Primul student cazat în cameră devine responsabil de cameră. Acest fapt se va menţiona pe contractul de cazare a acestuia şi se va încheia un proces verbal de preluare a camerei. În cazul plecării acestuia, funcţia revine studentului următor cazat.
Contractul de cazare cu studenţii care au locuit în cămin se încheie după prezentarea contractului de închiriere a camerei, semnat de administrator în anul respectiv.
Cu cel mult 10 zile înainte de începerea anului universitar se vor emite de către decanate, tabelele cuprinzând studenţii care vor fi cazaţi în cămin pe locurile rămase, în baza cărora se va face repartiţia pe camere şi cazarea.
Repartizarea studenţilor în camere se face de către comisia de cazare a facultăţii şi comisia socială studenţească de cămin împreună cu Serviciul cămine-cantină din care face parte şi administratorul căminului.
Mai multe detalii la: https://usv.ro/calitate/pagini/proceduri/serviciul_social/PO-SC-02%20Procedura%20privind%20cazarea%20studentilor%20in%20camine.pdf
Baza materială
Baza materială
Baza materială clinică din cadrul secțiilor clinice ale Spitalului Clinic de Urgență Suceava, esențială pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate superioară. Aceasta include dotări moderne, echipamente de diagnostic și tratament de ultimă generație, precum și infrastructura necesară pentru desfășurarea activităților medicale și chirurgicale în condiții optime.
Casa de Cultură a Studenților al cărei obiectiv principal este susţinerea participării comunităţii academice la acţiunile de afirmare a culturii locale şi naţionale;
Studenții pot servi masa în restaurantul universitar cu un număr total de 208 locuri, care asigură servicii de masă pentru circa 2.000 persoane/zi. Perioada de funcţionare a restaurantului este între 01 octombrie – 31 iulie, de luni până vineri, între orele 12,00 – 20,30;
Asistența medicală este asigurată în mod gratuit tuturor studenților universității în cadrul cabinetului medical aflat în campus;
Sport
Universitatea “Ștefan cel Mare” dispune de un Complex de nataţie şi kinetoterapie ce cuprinde bazin de înot, cabinete de kinetoterapie, săli de masaj, saune, Jacuzzi; Teren de sport cu pistă de alergare în suprafaţă de 2.400 mp acoperit cu balon presostatic amenajat pentru jocuri sportive; Sală de sport cu toate dotările necesare pentru gimnastică, handbal, volei; Sală de Fitness;
Cabana Şipoţel, care se întinde pe o suprafaţă desfăşurată de 928 m2 şi are destinaţie multiplă: camere de cazare, sală de cursuri de 30 locuri, birouri, bucătărie, sală de mese, spălătorie;
Baza didacticǎ Gălăneşti, pentru practica de specialitate;
Centrul Teritorial de Învăţământ din Vatra Dornei, care oferă spaţii de cazare şi învăţământ;
Observator astronomic. Planetariul din Suceava a fost inaugurat în anul 1982 și este cel mai mare din țară în ceea ce privește capacitatea sălii și diametrul cupolei. El este destinat proiectării cerului din emisfera sudică și nordică, a sistemului solar, a planetelor vizibile, a sateliților galileeni etc. Sala Planetariului este de formă semisferică, cu o deschidere a cupolei de 10 m și o capacitate de 80 de locuri dispuse circular. Planetariul dispune de o bibliotecă care cuprinde cărți și periodice de specialitate, un real suport pentru toți pasionații de astronomie.
Infrastrutură modernă
FMSB dispune de laboratoare moderne si echipamente de ultimă generaţie:
Laboratoare de Metagenomică, Microbiologie şi Biologie Moleculară, Fiziologie, Biochimie, Botanică, Citologie şi Histologie, Biologia vertebratelor și nevertebratelor, Genetica computaţională, Anatomie, Tehnică dentară, Fizioterapie şi imagistică medicală, iar disciplinele clinice se desfăşoară în parteneriat cu Spitalul Judeţean Suceava.
Facultatea dispune de Centru de Simulare medicală, laboratoare de Informatică și biostatistică.
Tabere studențești
Tabere studențești
Pot beneficia de bilete gratuite în tabere studențești, în limita locurilor repartizate, studenții de la cursurile cu frecvenţă, fără taxă, care după anul precedent de studiu sunt integraliști. Alocarea locurilor se face în funcție de rezultatele obținute în activitatea profesională și de cercetare. https://usv.ro/studenti/tabere-studentesti/